Zelfoogstabonnement 2024

Zelfoogstabonnement 2024

Eet jij graag kraakverse groenten, geteeld met respect voor de natuur? Met een zelfoogstabonnement van De Dyck haal jij je groenten zelf van het land!

Inhoud zelfoogstabonnement:

  • 25 weken zelf verse groenten oogsten uit de moestuin, van 18 mei t/m 10 november 2024.
  • Gemiddeld 5 verschillende groenten per week. Aan het begin en einde van het seizoen kan het wat minder zijn, in het hoogseizoen meer.
  • Wekelijks verse kruiden plukken uit de kruidentuin.
  • Elke dinsdag een oogstbericht met nieuws uit de moestuin, een lijst met de gewassen die je die week mag oogsten en instructies hoe je dat moet doen.


Openingstijden moestuin
Kom oogsten wanneer het jou uitkomt, binnen de openingstijden van de moestuin:

woensdag t/m vrijdag 10.00 – 20.00 uur
zaterdag en zondag 9.00 – 17.00 uur

Prijzen voor een volledig seizoen
€ 295,- voor 1 abonnement. De hoeveelheden zijn voldoende voor 2 personen.

€ 440,- voor 1,5 abonnement. De hoeveelheden zijn voldoende voor 3 personen, of bijvoorbeeld voor 2 volwassenen en 2 kinderen (kleine eters).

Stap je later in het seizoen in, dan betaal je een aangepast tarief. Op de bestelpagina vind je altijd de actuele prijzen, die overeenkomen met de resterende duur van het abonnement.

Aanmelden zelfoogst 2024
Het seizoen is al gestart, maar er zijn nog enkele plekken vrij. Aanmelden kan via de knop “bestel jouw zelfoogstabonnement” hieronder. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Wil jij ook een seizoen lang verse groenten?

Veelgestelde vragen


Hoe sluit ik een zelfoogstabonnement af?
Klik op “bestel jouw zelfoogstabonnement“. Je komt dan in het bestelsysteem van Resengo waar je 1 of 1,5 abonnement kunt kopen. Kies het abonnement dat je wilt afsluiten, vul je contactgegevens in en betaal  eenvoudig online.

Wanneer mag ik oogsten?
Het oogstseizoen duurt 25 weken en loopt van 18 mei t/m 10 november 2024. Je mag komen oogsten op een moment dat het jou uitkomt, binnen de openingstijden van de moestuin.

We trappen het seizoen af met een gezamenlijke start op zaterdag 18 mei. De eerste oogstweek duurt daardoor van 18 t/m 26 mei. We verzamelen om 10.00 uur bij de ingang van het restaurant. Meer informatie vind je in de welkomstmail.

Op donderdag en vrijdag is er regelmatig iemand van het tuinteam aanwezig. Heb je vragen tijdens het oogsten, roep ons er dan gerust even bij!

Wat heb ik nodig om te oogsten?
Een mesje en een tas of krat voor de groenten. Bij slecht weer is het handig om laarzen aan te trekken.

Hoe weet ik welke groenten ik mag oogsten?
Tijdens het zelfoogstseizoen mailen we je elke week een oogstbericht. Hierin staat nieuws uit de moestuin en een overzicht met de gewassen die je die week mag oogsten. In de moestuin zetten we vlaggetjes bij die groenten, dus het kan niet misgaan!

Moet ik alles in één keer oogsten?
Nee hoor, je mag zelf kiezen of je alles tegelijk oogst of dit verdeelt over meerdere momenten. Wat ons betreft kom je iedere dag dat de tuin open is! Zo heb je de meest verse groenten.

Welke groenten zitten er in het abonnement?
Als zelfoogster eet je met de seizoenen mee. De eerste weken oogst je bijvoorbeeld radijsjes, sla, rucola, raapstelen, paksoi, bosui en spinazie. Hoogzomer geniet je van wortels, courgettes, komkommers, bietjes en boontjes. Tegen het einde van het seizoen kun je denken aan knolselderij, pastinaak, boerenkool, pompoen en venkel. Vorig seizoen zijn er maar liefst 75 verschillende groenten en kruiden geoogst.

Pastinaak

Het seizoen is al begonnen, kan ik alsnog een abonnement afsluiten?
Jazeker! Zolang er plek is kun je ook in de loop van het seizoen een abonnement afsluiten. Laat je het abonnement ingaan tussen 18 mei en 15 juni, dan betaal je € 13,- per week. Stap je daarna pas in, dan betaal je € 15,- per week. Op de bestelpagina vind je altijd de actuele prijzen, die overeenkomen met de resterende duur van het abonnement.

Waarom betaal ik een hoger weektarief als ik later in het seizoen een abonnement afsluit?
De prijs voor het abonnement is gebaseerd op een volledig seizoen. In het vroege voorjaar kunnen er soms minder dan 5 groenten geoogst worden, dat proberen we in het hoogseizoen te compenseren. Stap je later in, dan mis je die weken met wat minder oogst. Daarnaast hebben wij tijd nodig om alles administratief te verwerken en geven we iedere zelfoogster de eerste keer uitleg. Aan het begin van het seizoen doen we dat in één keer voor de hele groep.

Ik kan een week niet komen oogsten, wat nu?
Je kunt altijd iemand anders voor jou laten oogsten. Het is fijn als je deze zelfoogster-voor-één-keer de mail met het oogstbericht van die week doorstuurt, zodat diegene weet wat er geoogst mag worden en hoe alles werkt.

Tot ziens in de moestuin!

Meer informatie?