11 en 12 februari: Dyckland winter FSTVL! Bestel jouw tickets of lees meer
Lees meer

De moestuin is het groene hart van ons bedrijf

Struin door onze moestuin. Onze akkers en moestuin zijn vrij toegankelijk. Kom dichtbij de oorsprong van ons heerlijke moestuinmenu en voel de gewassen. Op de borden langs de wandelpaden lees je alles over de herkomst en teelt van onze producten.

Meer dan 100 gewassen

Onze moestuin is ongeveer een half hectare groot (zo’n 5.000 m2) en er staan meer dan honderd verschillende soorten gewassen op. Ieder gewas heeft zijn eigen tijd van zaaien, groeien en oogsten. Elk jaar maakt onze moestuinmanager Janneke van Impelen, samen met boer en eigenaar Reinier en chef-kok Martijn, een plan voor de moestuin. Hier in stellen we centraal hoeveel er nodig is om alle restaurantgasten, bruiloftsgasten en zakelijke gasten op elke dag in het jaar van culinaire gerechten te kunnen voorzien.

Nadenken maakt bewust

Welke gewassen komen er? Waar mogen ze groeien? Hoeveel hebben we nodig? Zo met de tuin en met de natuur bezig zijn dwingt ons tot nadenken. Zo worden we samen meer bewust van wat de Hollandse bodem ons geeft en van ons vraagt. Bewust genieten is goed zijn voor de bodem en daarmee goed zijn voor elkaar. Nu en straks! We telen daarom op biologische wijze, met respect voor de natuur.

Zelfoogst abonnement

Ook in 2023 zullen we weer zelfoogst abonnementen aanbieden. Zodra we daar meer informatie over hebben zullen we dat hier delen.

Je kunt je vast inschrijven voor de maillijst voor volgend jaar, zo ben je als eerste op de hoogte van de nieuwste informatie!

Lees hier de informatie over het zelfoogst abonnement van 2022. Let op; volgend jaar kunnen data en prijzen natuurlijk anders zijn.

Vrijwilliger in de moestuin

Elke donderdag en vrijdagochtend werken er een handje vol vrijwilligers mee in de moestuin. Lijkt dit ook je leuk? Ervaring is niet nodig, enthousiasme wel!

Stuur ons een berichtje als je lekker bij ons in de natuur bezig wilt zijn, wij nemen dan contact met je op om de mogelijkheden met je af te stemmen.

Meer informatie over het zelfoogsten, vrijwilliger worden of een rondleiding boeken?