De moestuin is het groene hart van ons bedrijf

Struin door onze moestuin, de akkers en tuin zijn vrij toegankelijk. In de grote moestuin telen we groenten, fruit en kruiden voor het restaurant. Het moestuinmenu vindt hier zijn oorsprong. Daarnaast mogen mensen met een zelfoogstabonnement zelf groenten oogsten uit de tuin.

Meer dan 100 gewassen

Onze moestuin is ongeveer een half hectare groot (zo’n 5.000 m2) en er staan meer dan 100 verschillende gewassen. Ieder gewas heeft zijn eigen tijd van zaaien, groeien en oogsten. Elk jaar maakt onze moestuinmanager Janneke, samen met boer en eigenaar Reinier en chef-kok Martijn, een plan voor de moestuin. Hierin stellen we centraal hoeveel er nodig is om alle restaurantgasten, bruiloftsgasten en zakelijke gasten op elke dag in het jaar van culinaire gerechten te voorzien.

Nadenken maakt bewust

Welke gewassen komen er? Waar mogen ze groeien? Hoeveel hebben we nodig? Op die manier met de tuin en met de natuur bezig zijn dwingt ons tot nadenken. Zo worden we ons samen meer bewust van wat de Hollandse bodem ons geeft en van ons vraagt. Bewust genieten is goed zijn voor de bodem en daarmee goed zijn voor elkaar. Nu en straks! We telen daarom op biologische wijze, met respect voor de natuur.

Zelfoogstabonnement

Wil jij weten waar je eten vandaan komt en zelf verse groenten oogsten uit onze moestuin? Neem dan een zelfoogstabonnement.

Van 18 mei tot en met 10 november mag je 25 weken lang komen oogsten. Zo geniet je van heerlijke onbespoten groenten op je bord!

Lees verder en bestel jouw abonnement.

Vrijwilliger in de moestuin

Elke donderdag- en vrijdagochtend werken er een handjevol vrijwilligers mee in de moestuin. Lijkt dit ook je leuk? Ervaring is niet nodig, enthousiasme wel!

Stuur ons een berichtje als je lekker bij ons in de natuur bezig wilt zijn, wij nemen dan contact met je op om de mogelijkheden met je af te stemmen.

Meer informatie over het zelfoogsten, vrijwilliger worden of een rondleiding boeken?