Bekijk onze TOPvacatures! Voor iedereen met een groen hart!

Bekijk onze TOPvacatures!
Lees meer

Biologisch restaurant de Dyck

Bij biologisch restaurant de Dyck gebruiken we uitsluitend biologische ingrediënten. Die halen we grotendeels van ons eigen land, middenin de polder van het Groene Hart. Zo maak je een culinaire reis over onze moestuin en akkers, met verrassende hoogwaardige gerechten van Michelin-ster niveau. We vertellen je hier graag meer over de Dyck als high-end biologisch restaurant.

 

Waarom is de Dyck als restaurant biologisch?

Ons motto: “bewust genieten is goed voor de natuur en goed voor elkaar”. Daarom telen wij met respect voor omgeving en natuur. Biologische landbouw draagt daaraan bij, omdat er dan geen kunstmest en synthetische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. In plaats daarvan bestrijden we plagen liever met natuurlijke vijanden, zoals uilen tegen de muizen, en roofmijten tegen plagen als spint, trips en witte vlieg.

Door de bodem zo min mogelijk te bewerken laten we het bodemleven zoveel mogelijk met rust. Daarnaast werken we zoveel mogelijk samen met het ecosysteem om zo een hoge biodiversiteit te bewerkstelligen en wisselen we onze teelten om uitputting van de aarde te voorkomen. Zo hebben bijvoorbeeld rupsen minder verspreidingskans, verschraalt de bodem minder snel en krijgt bodemerosie geen kans.

Omdat wij gedurende het gehele jaar 100% zelfvoorzienend zijn wat betreft groente en kruiden, hebben wij de volledige controle over het proces van grond tot bord. Dit maakt de ingrediënten niet alleen biologisch verantwoord, maar ook nog eens overheerlijk en supervers.

 

Biologische menukaart

Onze biologische menukaart noemen we het Moestuinmenu. En dat is niet voor niets. De grote moestuin speelt namelijk de hoofdrol. En dat is het hele jaar door zo. Wel wordt de biologische menukaart op het seizoen aangepast door chef Martijn. Maar, aangezien we delen van de oogst fermenteren kunnen we het gehele jaar de kwaliteit en smaak van onze biologische ingrediënten waarborgen. Zo geniet jij het hele jaar door van ons verrassende biologische menu met spannende en lekkere gerechten.

 

Biologisch uit eten gaan bij de Dyck

De Dyck is een unieke plek om biologisch uit eten te gaan. Je kunt bij ons elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 17:30 uur terecht voor een biologisch diner. Op zondag vanaf 12.00 uur serveren we ook een biologische lunch. Je vindt onze volledige openingstijden onderaan de websitepagina.

Ook als je niet bij ons in het biologisch restaurant komt eten kun je de lokale en biologische producten en onze huisgemaakte delicatessen van onze akkers en moestuin proeven. Je kunt ze namelijk rechtstreeks bij ons kopen, kijk daarvoor eens bij puur poldershoppen. Kom gerust een keer langs, maar let wel op de openingstijden.

 

Goed bereikbaar

Ons biologisch restaurant is centraal gelegen in het midden van de randstad en vlakbij de A4. Dat maakt ons goed bereikbaar voor mensen die zoeken naar biologische restaurants vanuit Amsterdam, Den Haag, Leiden enzovoort. Op onze unieke en groene locatie in Woubrugge, aan de Woudsedijk, kun je gratis parkeren op ons eigen terrein.

Reserveren

De Dyck is een uniek restaurant waar je heerlijk en verrassend biologisch uit eten kunt gaan. Fine dining met culinaire biologische gerechten in een groene omgeving. Dat is biologisch restaurant de Dyck.

Reserveer een tafel