Biologisch restaurant de Dyck

Biologisch restaurant de Dyck

Bij biologisch restaurant de Dyck gebruiken wij uitsluitend biologische ingrediënten en daar zijn wij trots op. Wij halen die namelijk grotendeels van ons eigen land, midden in de polder van het Groene Hart. Zo maak jij een culinaire reis over onze moestuin en akkers, met verrassende hoogwaardige gerechten van Michelin-ster niveau. We vertellen je hier graag meer over wat de Dyck in onze ogen het mooiste biologisch restaurant van het Groene Hart maakt. 

 

Wat maakt ons restaurant biologisch?

Ons motto is: “bewust genieten is goed voor de natuur en goed voor elkaar”. Daarom telen wij met respect voor onze eigen omgeving. Biologische landbouw draagt daar enorm aan bij, omdat er dan geen kunstmest en synthetische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. In plaats daarvan bestrijden wij plagen liever met natuurlijke vijanden, zoals uilen tegen de muizen, en roofmijten tegen plagen als spint, trips en witte vlieg. 

Door de bodem zo min mogelijk te bewerken laten we het bodemleven met rust. Dat combineren wij met zoveel mogelijk samenwerken met het ecosysteem om zo een hoge biodiversiteit te bewerkstelligen. Verder wisselen wij onze teelten om uitputting van de aarde te voorkomen. Deze inspanningen zorgen er bijvoorbeeld voor dat rupsen minder verspreidingskans hebben, dat de bodem minder snel verschraalt en bodemerosie geen kans krijgt. 

Omdat wij gedurende het gehele jaar 100% zelfvoorzienend zijn in groente en kruiden, hebben wij de volledige controle over het proces van grond tot bord. Dit maakt de ingrediënten niet alleen biologisch verantwoord, maar ook nog eens overheerlijk en supervers. 

 

Biologische menukaart

Onze biologische menukaart noemen wij het moestuinmenu, en dat is niet voor niets. Onze grote moestuin speelt namelijk de hoofdrol in het menu. Dat is het hele jaar door zo. Dit zorgt voor heerlijke seizoensgebonden menu’s samengesteld door onze topchef Martijn. De verse groente zijn misschien seizoensgebonden, maar aangezien wij delen van de oogst fermenteren kunnen we het gehele jaar de kwaliteit en smaak van onze biologische ingrediënten waarborgen. Zo geniet jij het hele jaar door van ons verrassende biologische menu met spannende en lekkere gerechten. 

 

Biologisch uit eten gaan bij de Dyck

De Dyck is een unieke plek om biologisch uit eten te gaan. Je kunt bij ons elke donderdag, vrijdag, en zaterdag vanaf 17:30 uur terecht voor een biologisch diner. Je vindt onze actuele openingstijden onderaan de websitepagina. Om zeker te zijn van een plekje raden wij je wel aan om te reserveren.  

Kan je niet wachten tot je een plekje hebt veroverd in ons biologisch restaurant dan kun je onze biologische producten en onze huisgemaakte delicatessen van onze akkers en moestuin al eerder komen proeven. Je kunt ze namelijk rechtstreeks bij ons kopen, kijk daarvoor eens bij puur poldershoppen. Kom gerust een keer langs, maar let wel op de openingstijden. 

 

Goed bereikbaar

Ons biologisch restaurant is centraal gelegen in het midden van de randstad en vlakbij de A4. Dat maakt ons goed bereikbaar voor mensen die zoeken naar biologische restaurants vanuit Amsterdam, Den Haag, Leiden en alle andere steden om het groene hart heen. Op onze unieke en groene locatie in Woubrugge, aan de Woudsedijk, kun je gratis parkeren op ons eigen terrein, maar ook met het OV zijn wij goed bereikbaar.  

Reserveren

De Dyck is een uniek restaurant waar je heerlijk en verrassend biologisch uit eten kunt gaan. Fine dining met culinaire biologische gerechten in een groene omgeving. Dat is biologisch restaurant de Dyck.

Reserveer een tafel