Vier KERST bij de Dyck of thuis

“Een restaurant dat haar menukaart baseert op haar eigen moestuin, hoe leuk is dat?! Voormalig boer Reinier Kempenaar besloot in 2012 een restaurant te starten met als missie de producten van zijn akkers en moestuin dichter bij de consument te brengen. Die moestuin wordt ook wel het Groene Hart van het bedrijf genoemd en is dus de bron van alle groenten, kruiden en fruit die ze serveren. Fine dining van eigen bodem dus!”

– Caroline Prins van de Hippe Vegetariër

Lees het hele artikel

Eet met het seizoen mee

Chef Martijn Koeleman stelt het Moestuinmenu samen met het mooiste wat ieder seizoen te bieden heeft. De gerechten wisselen met de oogst mee en zijn zo duurzaam mogelijk. Onze eigen gekweekte groenten, kruiden en vruchten voeren de boventoon. Vlees of vis wordt alleen gebruikt als het écht iets toevoegt.

 

Reserveer een tafel

Kerst vieren bij de Dyck of thuis

Het Moestuinmenu

Boterbonen
melk | asperge | bonenkruid

Venkel
zwarte bes | beurre noisette | verveine

Aardappel
prei | vijgenblad | inktvisinkt

Biet
dille | eidooier | karnemelk

Knolselderij
kastanje | maanzaad | daslook

Yoghurt
snijboon | lievevrouwebedstro | appel

Douglasspar
cassisbes | laurier| koji

Liever wel vlees of vis

Berkshire varken
schorseneer | aubergine | spekbokking

en/of

Inktvis
lardo | lavendel | lavas

Deze gerechten zijn in te ruilen voor een (per tafel gekozen) gerecht uit het moestuinmenu.

 

Kaas van de kar

Selectie van 3 of 5 Nederlandse kazen, van fromagerie l’Amuse, met bijpassend garnituur

Prijzen

3 gangenmenu – € 37

4 gangenmenu – € 43

5 gangenmenu – € 49

6 gangenmenu – € 57

7 gangenmenu – € 65

 

Berkshire of Inktvis in het menu – € 4 suppl. per gerecht

3 verschillende kazen – € 11

5 verschillende kazen – € 15

 

Wijnarrangement of non alcoholische variëteiten – € 7 per glas

Bekijk de wijnkaart

Lunch arrangementen tijdens de lockdown

7-gangen All-in arrangement

Natuurlijk bieden wij iets speciaals aan onze gasten in deze bijzondere tijd. Tijdens de lockdown serveren wij ons zevengangen Moestuinmenu inclusief aperitief, wijn of alcoholvrij arrangement, tafelwater en koffie, thee met friandises voor een speciale prijs à €110,- per persoon.

5-gangen lunch arrangement

Ook ons vijfgangenmenu bieden wij tegen een speciaal tarief a €75,- p.p. aan, inclusief wijn of alcoholvrij arrangement, tafelwater en koffie, thee met friandises.

HIGH WINE

Wil je toch genieten van de verrassende gerechten van de Dyck, maar niet uitgebreid lunchen? Kom genieten van een High Wine des Dycks voor € 44,- per persoon!
Dit bestaat uit een alcoholvrij aperitief, aantal amuses, onbeperkt tafelwater, brood met boters en 3 kleine gerechten (die een impressie zijn van ons menu). Hierbij serveren we 3 bijpassende halve glazen wijn. ⁠
Deze High Wine is natuurlijk uit te breiden met onder andere een extra gerechtje, een dessert of koffie toe.
Graag bij de reservering vermelden dat je voor de High Wine komt.

Tot snel!

TWEEDE KERSTDAG – 26 december – lees meer…

Dieetwensen

Ons menu is lactosevrij maar niet melk(eiwit)vrij en kan glutenarm maar niet glutenvrij geserveerd worden.

Alle allergieën of dieetwensen die gasten mogelijk hebben dienen vooraf bij de reservering bekend te worden gemaakt. Onze chef kijkt dan graag naar de mogelijkheden; uiteraard nemen wij contact met je op indien overleg hierover noodzakelijk is.

Let op! Als er op de dag zelf toch een niet doorgegeven dieetwens blijkt te zijn, kunnen wij hier mogelijk een supplement voor in rekening brengen.

Loopt het water je in de mond na het bekijken van de menukaart?