Bekijk onze TOPvacatures! Voor iedereen met een groen hart!

Bekijk onze TOPvacatures!
Lees meer
Groenterestaurant de Dyck

Groenterestaurant de Dyck

Bij groenterestaurant de Dyck geniet je van de meest pure en verrassende smaken met groenten van eigen land. Ons befaamde 7-gangen Moestuinmenu staat garant voor spannende culinaire gerechten met biologische ingrediënten uit onze eigen moestuin. Zo is groenterestaurant de Dyck een unieke fine dining ervaring van Michelin-ster niveau.

 

Groenterestaurant met ‘Moestuinmenu’

Door onze grote moestuin zijn wij het hele jaar door zelfvoorzienend in groenten en kruiden. Daardoor hebben we de volledige controle over het hele gehele proces van grond tot bord. Zo kunnen we het hele jaar door de meest verse biologische groenten en de meest verrassende smaken garanderen. Alles wat wij op ons land verbouwen vind je in ons groenterestaurant direct terug op je bord. En wat we niet direct gebruiken, fermenteren we.

Niet zo gek dus ook dat ons menu het ‘Moestuinmenu‘ heet. In ons groenterestaurant stelt topchef Martijn Koeleman het menu samen op basis van wat er geoogst kan worden in de moestuin. Dit is dus gebonden aan het seizoen en wisselt vaak. Het motto “bewust genieten is goed voor de natuur en goed voor elkaar” staat centraal bij alles wat we doen; van het telen van de groente tot de bereiding en de belevenis aan tafel.

 

Wat maakt de Dyck het beste groenterestaurant uit de regio?

We zien onszelf graag als een voorbeeld als het gaat om eten dat gezond, lekker, duurzaam én verrassend is. En zo moeilijk is het niet. Onze biologische ingrediënten komen vers uit onze eigen grote moestuin en als dat niet lukt altijd van lokale en eerlijke producenten. En dat proef je. Ook de bijpassende wijnen zijn zo lokaal mogelijk, voornamelijk uit Europa en soms zelfs uit Nederland. Maar altijd van minder dan 500 kilometer ver. Dit past bij onze duurzame en circulaire ambities en is bovendien nog lekker ook.

Door de bijzondere smaakcombinaties en verse ingrediënten horen we steeds vaker dat onze gasten geen vis of vlees gemist hebben. Maar voor de liefhebber bieden we een supplement van vis of vlees aan bij ons Moestuinmenu. Je kunt dan één of twee van de gangen in het vegetarische groentemenu wisselen voor een vlees en/of visgerechtje.

Ook voor onze zakelijke gasten bieden we als groenterestaurant natuurlijk altijd lekker, gezond en duurzaam eten naar keuze aan.

 

Uit eten gaan bij groenterestaurant de Dyck

Restaurant de Dyck is een unieke plek om uit eten te gaan bij een high-end groenterestaurant. Je kunt elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 17:30 uur terecht voor een diner. Lunchen bij een groenterestaurant? Dat kan ook. Op zondag vanaf 12.00 uur serveren we ook een Moestuinmenu lunch. Je vindt onze actuele openingstijden onderaan de websitepagina.

Ook als je niet in ons groenterestaurant komt eten kun je de lokale en biologische producten en onze huisgemaakte delicatessen van onze akkers en moestuin proeven. Je kunt ze namelijk ook rechtstreeks bij ons kopen, kijk daarvoor eens bij puur poldershoppen. Kom gerust een keer langs, maar let wel op de openingstijden.

 

Goed bereikbaar

Groenterestaurant de Dyck is centraal gelegen in het midden van de Randstad en vlakbij de A4. Dat maakt ons goed bereikbaar vanuit Amsterdam, Alphen aan den Rijn, Leiden en eigenlijk alle steden rondom het Groene Hart. Het is een unieke en groene locatie in de polder bij Woubrugge, aan de Woudsedijk. Op ons eigen terrein kun je gratis parkeren. Ideaal dus ook als je op zoek bent naar een groenterestaurant voor groepen.

Reserveren

De Dyck; een uniek groenterestaurant waar topchef Martijn Koeleman de meest bijzondere en verrassende smaakcombinaties voor je klaarmaakt. Fine dining met culinaire groentegerechten.

Reserveer een tafel