Groenterestaurant de Dyck

Groenterestaurant de Dyck

Wat is een groenterestaurant? Bij een groenterestaurant, en de naam verklapt het misschien al wel, heeft groente de hoofdrol. Bij De Dyck noemen wij onszelf met trots een groenterestaurant. Bij ons geniet je van de meest pure en verrassende smaken waarbij de groenten van eigen land centraal staan. Ons befaamde 7-gangen moestuinmenu staat garant voor spannende culinaire gerechten met biologische ingrediënten uit onze eigen moestuin. Zo is de Dyck dus niet alleen een groenterestaurant maar ook een unieke fine dining ervaring van Michelin-ster niveau. 

 

Groenterestaurant met ‘moestuinmenu’

Door onze grote moestuin zijn wij het hele jaar door zelfvoorzienend in groenten en kruiden. Daardoor hebben wij de volledige controle over het gehele proces van grond tot bord. Zo weten wij precies wanneer onze groenten op hun lekkerst is en welke kruiden daar perfect bij passen. Zo garanderen wij het hele jaar door de meest verrassende smaken. Wat wij niet direct kunnen gebruiken fermenteren we, zodat er niks verloren gaat. 

Door onze grote moestuin is het niet zo gek dat ons menu het ‘moestuinmenu‘ heet. In ons groenterestaurant stelt topchef Martijn Koeleman het menu samen op basis van wat er geoogst kan worden in de moestuin. Dit is dus seizoensgebonden en zorgt voor veel afwisseling het hele jaar door. Het motto “bewust genieten is goed voor de natuur en goed voor elkaar” staat centraal bij alles wat we doen; van het telen van de groente tot de bereiding en de belevenis aan tafel. 

 

Wat maakt de Dyck het beste groenterestaurant in de regio?

We zien onszelf graag als een voorbeeld als het gaat om eten dat gezond, lekker, duurzaam én verrassend is, en zo moeilijk is dat niet. Onze biologische ingrediënten komen vers uit onze eigen grote moestuin en als dat niet lukt altijd van lokale en eerlijke producenten. Dát proef je. Ook de bijpassende wijnen zijn zo lokaal mogelijk ingekocht, voornamelijk uit Europa en vaak zelfs uit Nederland. Maar altijd van minder dan 500 kilometer ver. Dit past bij onze duurzame en circulaire ambities en is bovendien nog lekker ook. 

Door de bijzondere smaakcombinaties en verse ingrediënten horen we steeds vaker dat onze gasten geen vis of vlees gemist hebben. Voor de liefhebber bieden we wel een supplement van vis of vlees aan bij ons Moestuinmenu. Je kunt dan één of twee van de gangen in het vegetarische groentemenu wisselen voor een vlees en/of visgerechtje. Maar de naam zegt het al, groente blijft wel de hoofdrol spelen in ons groenterestaurant.  

 

Uit eten gaan bij groenterestaurant de Dyck

Restaurant de Dyck is een unieke plek om uit eten te gaan als je benieuwd bent naar een high-end groenterestaurant. Je kunt elke donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 17:30 uur terecht voor een diner. Vanaf 20 november kun je ook weer bij ons komen lunchen, op zondag vanaf 12:00 uur. 

 

Goed bereikbaar

Groenterestaurant de Dyck is centraal gelegen in het midden van de Randstad en vlak bij de A4. Dat maakt ons goed bereikbaar vanuit Amsterdam, Alphen aan den Rijn, Leiden en eigenlijk alle steden rondom het Groene Hart. Het is een unieke en groene locatie in de polder bij Woubrugge, aan de Woudsedijk. Op ons eigen terrein kun je gratis parkeren, maar ook met het OV zijn wij makkelijk bereikbaar. Ideaal dus ook als je op zoek bent naar een groenterestaurant voor groepen. 

Reserveren

De Dyck; een uniek groenterestaurant waar topchef Martijn Koeleman de meest bijzondere en verrassende smaakcombinaties voor je klaarmaakt. Fine dining met culinaire groentegerechten.

Reserveer een tafel