Circulaire ambitie

Circulaire ambitie

De circulaire ambitie van de Dyck

Om onze circulaire ambitie waar te maken hebben we een tijdlijn opgesteld met de stappen die we willen nemen. Want van een traditioneel bedrijf overgaan naar een circulair bedrijf gaat niet ineens. Onze huidige basis is gestoeld op de oude economie en daar willen we vanaf. Daarom transformeren we steeds verder naar onze droom: in 2025 geheel zelfvoorzienend zijn.

In 2025 geheel zelfvoorzienend

Verduurzaam de wereld, begin bij jezelf. Sinds 2020 hebben we ons de ambitie gesteld om in 2025 geheel zelfvoorzienend te zijn. De Dyck is een unieke ontmoetingsplek voor zowel zakelijke als particuliere bezoekers. Ons circulaire horecabedrijf is al zelfvoorzienend in groente, fruit en andere ingrediënten, maar we gaan verder dan dat. Zo bestaat ons interieur vooral uit duurzame en hergebruikte materialen. Voor onze zakelijke bezoekers maakt dit een inspirerende locatie om te brainstormen en te overleggen. Voor de gasten in ons restaurant zorgt het voor een warme, open sfeer waar we ons verhaal met plezier aan tafel vertellen.

Een aantal van onze circulaire ambities:

2022

Eigen limonade, frisdrank en siropen

Laadpalen (op zonnepanelen)

2023

100% recycling

Leveranciers zonder plastic verpakkingen

2024

Windmolens

Aanleg voedselbos

2025

100% zelfvoorzienend

100% CO2-neutraal

Draag bij aan onze circulaire ambitie!

Jij kunt ook deelnemen aan onze ambities. Zo kan je als vrijwilliger meewerken in onze moestuin. Uiteraard krijg je wat lekkers. Daarnaast kun je met een zelfoogst abonnement elke week zelf verse producten uit onze moestuin oogsten. Doe je mee? Want een duurzame wereld begint bij jezelf!