Het thema van DVDNK 2024 is ‘TROTS’
Tijdens de DVDNK, die wij hosten, zullen de sprekers je willen inspireren maar ook handvatten aanrijken. Ons doel blijft onverminderd om de door ons geliefde Nederlandse Keuken nog beter, bekender en gezonder te maken! Samen gaat het ons lukken nog trotser te worden op wat we doen!
Meld je nu direct aan of scroll naar beneden voor het programma!
Dinsdag 2 juli 2024 | 10.00 – 17.00 uur | de Dyck Woubrugge
De Dag van de Nederlandse Keuken is een initiatief van Dutch Cuisine.
10.00 – 10.30 uur
Ontvangst met koffie en Nederlandse lekkernij
10.30 – 10.35 uur
Opening door Ferdie Olde Bijvank, voorzitter Dutch Cuisine
‘Hoezo zijn we trots?’
10.35 – 11.05 uur
Tom van Loenhout – cardioloog Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede, voorzitter Alliantie Voeding in de Zorg
‘Trots op lekker gezond eten’
Tom wil gezond eten als medicijn. De zorg wordt onbetaalbaar, preventie met o.a. goede voeding is geen luxe maar een noodzaak.
11.05 – 11.20 uur
Bas Cloo – Consultant duurzame Horeca. Mede-grondlegger Dutch Cuisine.
‘Trots op Biodiversiteit op je bord’
Bas licht het Dutch Cuisine project ‘Biodiversiteit op je bord’ toe.
11.20 – 11.45 uur
Korte onderbreking met drankjes
11.45 – 12.15 uur
Albert Kooy – SVH Meesterkok, medegrondlegger Dutch Cuisine
‘Trots op de Nederlandse Keuken, maar wat is de Nederlandse keuken eigenlijk’
Albert vindt dat de Nederlandse keuken alles in zich heeft om trots op te zijn, maar dan wel met een verfijnde aanpak en op basis van een paar principes en beestachtig goede groente.
12.15 – 12.45 uur
Joël Broekaert – culinair journalist van o.a. NRC
‘Lekkerder eten met minder vlees’
Historicus en culinair journalist en auteur Joël Broekaert zet de eiwittransitie in historisch perspectief en legt uit wat we zo lekker vinden aan vlees en hoe we met veel minder vlees veel lekkerder kunnen eten!
12.45 – 13.00 uur
Vragen/discussie
13.00 – 14.15 uur
Tijdens de lunch gaan we gezamenlijk de moestuin in!
14.15 – 15.00 uur
Reinier Kempenaar – boer en restaurateur de Dyck
‘Trots op het nieuwe boeren, van het land op je bord’
Reinier maakt zich druk om lekker, gezond en verantwoord eten. Hij is naast boer ook restaurateur. Hij vertelt hoe hij aankijkt tegen het nieuwe boeren maar ook het nieuwe koken en moderne gastvrijheid. Hij wil ook zijn zorgen delen met de bezoekers van DVDNK 2024 en met hen discussiëren over de toekomst en wat Dutch Cuisine daarin kan betekenen.
15.00 – 15.30 uur
Luc Kusters – Bolenius Restaurant, vlaggenschip Dutch Cuisine
‘Dutch Cuisine in je onderneming’
Luc vertelt waarom een door Dutch Cuisine gedreven bedrijf niet alleen beter is voor het milieu maar ook goed is voor je portemonnee.
&
Niven Kunz – Restaurant Triptyque, ambassadeur Dutch Cuisine
‘Foodprint for the future: 80/20’
Niven van Bronckhorst-Kunz deelt zijn visie over de toekomst van de gastronomie, zijn 80/20 filosofie en zijn liefde voor de duurzame keuken.
15.15 – 16.15 uur
Discussie: Trots op de Nieuwe Nederlandse Keuken
Alle aanwezigen krijgen de gelegenheid hun mening en ideeën te delen over Dutch Cuisine en de Nederlandse Keuken. Tevens is er ruimte vragen te stellen aan alle panelleden.
16.15 – 16.20 uur
Afsluiting
16.20 – 17.00 uur
Napraat, netwerken, borrelen
U krijgt diverse Dutch Cuisine hapjes en een lunch aangeboden.
Max. aantal deelnemers: 100.
Inschrijven kan door een mail te sturen met vermelding Voornaam, achternaam, functie, bedrijfsnaam en telefoonnummer te sturen aan info@dutch-cuisine.nl.
Donderdag - vrijdag - zaterdag
Diner vanaf 18.00 uur
Zondag
Lunch vanaf 12.00 uur
Voor de meest actuele openingstijden en beschikbaarheid klik door in onze reserveringsmodule, of bel of mail ons gerust!
Maandag t/m zondag
Geopend op aanvraag
We zijn telefonisch bereikbaar tijdens kantooruren.
25 weken oogsten: van 18 mei t/m 10 november 2024
Meer informatie en aanmelden; klik hier
info@dedyck.nl
+31 (0) 172 500 590
Woudsedijk-Zuid 43
2481 NB Woubrugge
© de Dyck
Op zondagmiddag 24 november organiseren wij een ‘ode aan de boer’ lunch.
Met producten die hier al jaren, zelfs bijna één eeuw,
door de familie Kempenaar in de Vierambachtspolder gekweekt worden.
Doodnormale ingrediënten, maar dan des Dycks bereid.
Meer informatie vind je hier,
maar je kan ook meteen reserveren!