Ervaar de kracht van onze gezonde en duurzame omgeving met onze workshops voor tijdens je je bedrijfsuitje!

Workshops tijdens je bedrijfsuitje. Tijd voor ontspanning en met elkaar genieten van jullie samenzijn. Bij de Dyck geloven we in de kracht van onze gezonde en duurzame omgeving. Even geen focus op de inhoud maar je hoofd legen in de frisse polderlucht of omgeven in onze duurzame moestuin. Zo laad je je weer op en ga je met nieuwe inspiratie en energie weer verder aan de slag.

Wij bieden zelf leuke workshops of activiteiten aan waarin we jullie meenemen in de verschillende passies voor ons vak.

Workshop Jun brouwen

Fermenteren kun je leren! Daniën, onze fermentatiespecialist, neemt jullie mee in de wondere wereld van fermenteren.

Wat is jun?

Met een compleet starterspakket gaan jullie een jun hotel maken én een jun brouwen met fruit of kruiden uit onze moestuin. Natuurlijk neem je de Jun mee naar huis om iedereen die je kent te laten proeven en het verhaal verder te vertellen. Als je thuis goed voor de SCOBY zorgt gaat deze de rest van je leven mee. Duurzaam toch?

Voor ons is de Jun van Daniën met afstand onze favoriete gefermenteerde frisdrank die we ook op de tap schenken in ons restaurant!

 

Workshop Fermenteren

Onder leiding van een externe fermentatie-expert gaan jullie aan de slag. Groenten fermenteren, frisdrank of miso, de mogelijkheden zijn eindeloos.

De mens is, veel meer dan doorgaans gedacht, afhankelijk van microben. Een zo rijk mogelijke collectie aan bacteriën en gisten in je lijf, zorgt voor een betere gezondheid én een beter leven.

Waarom microben zo gezond zijn, welke rol ze spelen in ons leven en hoe je dit door fermentatie op een natuurlijke manier kunt bevorderen, leer je in deze workshop.

In de fermentatieworkshop gaat men uiteraard ook hands-on aan de slag met fermentatie. Na de workshops gaat iedereen gegarandeerd naar huis met een hoofd vol nieuw kennis, fermentatie-inspiratie én één of meerdere zelfgemaakte fermenten. Én je kunt er thuis direct mee aan de slag.

Je vindt meer informatie op de website van Ferm Fermentatie.

Rondleiding door de moestuin

Te voet of per tractor door de moestuin en de akkers als bedrijfsuitje. Voor een extra beleving van onze omgeving en de visie waar wij voor staan maakt eigenaar en boer Reinier graag tijd voor vrij om jullie rond te leiden door onze moestuin, het groene hart van ons bedrijf!

Met passie vertelt hij over de producten, het vakmanschap en zijn verhaal over de Dyck. Natuurlijk laat hij af en toe iets proeven. Een ideale manier om een bijeenkomst met een kort moment op een unieke manier te onderbreken.

Wil je iets extra’s als bedrijfsuitje? Stap bij Reinier op de kar achter de tractor en hij maakt met jullie een ritje door de akkers om bijvoorbeeld midden in het land een hapje en een drankje te nuttigen.

Wijnproeverij

Christian, onze sommelier, kan úren vertellen over zijn passie voor wijnen. Wist je dat hij ook onze duurzame en lokale visie gebruikt voor de opmaak van onze wijnkaart?

Christian geeft jullie tijdens de workshop in 2 uur tijd een vlotte en enthousiaste wijnproeverij waarbij hij jullie 5 wijnen laat proeven. Het verhaal van de wijn of het wijnhuis, de verschillende tonen die terug te vinden zijn in de wijn, hoe kan je wijn proeven, glaswerk, van alles komt aan bod. Natuurlijk kunnen we de inhoud van de workshop afstemmen op jullie wensen.

Nederlandse wijnen & wijnen niet verder dan 500km van ons vandaan, zo ook in deze wijnkaraf

Kaasproeverij

In ons restaurant hebben wij een kaaskar staan met kazen uit Nederland. Deze kazen komen bij Bourgondisch Lifestyle vandaan. Zij rijpen de kazen in een fort, wat een unieke smaak aan de kazen geeft.

Voor de proeverij maakt onze fromager een selectie van 5 kazen en gaan we hier samen met jullie dieper op in. De kaaswereld van Nederland wordt langzaam door menig restaurant ontdekt, hoe gaaf is het dat jullie straks hierover mee kunnen praten!

Uiteraard kunnen de wijn- en kaasproeverij gecombineerd worden voor een ultieme beleving tijdens jullie bedrijfsuitje.

Benieuwd wat we nog meer kunnen verzorgen?