Vier KERST bij de Dyck of thuis

De moestuin is het groene hart van ons bedrijf

Onze akkers en moestuin zijn vrij toegankelijk. Kom dichtbij de oorsprong van ons heerlijke moestuinmenu en voel de gewassen. Op de borden langs de wandelpaden lees je alles over de herkomst en teelt van onze producten.

Meer dan 100 gewassen

Onze moestuin is ongeveer een half hectare groot (zo’n 5.000 m2) en er staan meer dan honderd verschillende soorten gewassen op. Ieder gewas heeft zijn eigen tijd van zaaien, groeien en oogsten. Elk jaar maakt onze moestuinmanager Janneke van Impelen, samen met boer en eigenaar Reinier en chef-kok Martijn, een plan voor de moestuin. Hier in stellen we centraal hoeveel er nodig is om alle restaurantgasten, bruiloftsgasten en zakelijke gasten op elke dag in het jaar van culinaire gerechten te kunnen voorzien.

Nadenken maakt bewust

Welke gewassen komen er? Waar mogen ze groeien? Hoeveel hebben we nodig? Zo met de tuin en met de natuur bezig zijn dwingt ons tot nadenken. Zo worden we samen meer bewust van wat de Hollandse bodem ons geeft en van ons vraagt. Bewust genieten is goed zijn voor de bodem en daarmee goed zijn voor elkaar. Nu en straks! We telen daarom op biologische wijze, met respect voor de natuur.

Zelfoogst-abonnement

In het voorjaar van 2021 zijn we voor het eerst gestart met een zelfoogst-abonnement. Je kunt dan 25 weken lang elke zaterdag in onze moestuin komen oogsten. Uiteraard met onze hulp, zodat je weet wat op dat moment kan worden geoogst.

Omdat het abonnement een enorm succes is bieden we in 2022 wederom zelfoogst-abonnementen aan. Houd de sociale media en onze nieuwsbrief in de gaten voor het moment van inschrijven.

Beperkt aantal abonnementen; wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Vrijwilliger in de moestuin

Elke vrijdagochtend werken er een handje vol vrijwilligers mee in de moestuin. Lijkt dit ook je leuk? Ervaring is niet nodig, enthousiasme wel!

Stuur ons een berichtje als je lekker bij ons in de natuur bezig wilt zijn, wij nemen dan contact met je op om de mogelijkheden met je af te stemmen.

Meer informatie over het zelfoogsten, vrijwilliger worden of een rondleiding boeken?