Aspergelunch

04/05/2025

Het voorjaar op je bord!

Op zondag 4 mei zetten we een van de mooiste seizoensproducten in de schijnwerpers: asperges. Tijdens deze exclusieve vijf-gangenlunch proef je hoe veelzijdig zowel witte als groene asperges kunnen zijn. Van vers en gefermenteerd tot gebarbecued of verwerkt in een verfijnde saus – iedere gang biedt een nieuwe, verrassende smaakbeleving.

Onze chef Martijn en zijn team halen alles uit de kast om asperges op innovatieve wijze te combineren met de pure smaken van onze moestuin en duurzame ingrediënten van dichtbij.

📅 Datum: Zondag 4 mei
📍 Locatie: Restaurant de Dyck, Woubrugge
🎟️ Reserveren: We zijn al helemaal volgeboekt!

De witte asperges halen we een paar kilometer verderop, bij Aspergehof Noordam. De groene asperges kweken we zelf! Ze zijn veel minder arbeidsintensief om te telen en groeien in principe aan dezelfde planten als de witte variant. Het verschil? Witte asperges groeien onder de grond en worden afgedekt, zodat de zon ze niet kan verkleuren. Als de aspergeplant niet afgedekt wordt en boven de grond uitsteekt, kleuren de asperges groen. Dit geeft ze niet alleen een andere kleur, maar ook een andere smaak en structuur.

Wist je dat onze huisgemaakte flatbreads gemaakt worden met onder andere het vocht van gefermenteerde asperges?

Moestuinmenu

Asperge
aardappel | cassis hollandaise | laurierpoeder

Asperge
lievevrouwebedstro | karnemelk

Kriel
asperge bechamel | venkel

Groene asperge
codium | pompoenpit | duindoorn | komkommer

Asperge
yoghurt | shiso | hazelnoot

 

Moestuinmenu €70 

Poldermenu

Asperge
aardappel | cassis hollandaise | laurierpoeder

Vis
lievevrouwebedstro | karnemelk

Kriel
asperge bechamel | venkel

Groene asperge
codium | pompoenpit | duindoorn | komkommer

Asperge
yoghurt | shiso | hazelnoot

 

Poldermenu €75