“De Dyck is een waanzinnig uniek restaurant waar alle smaakpapillen worden geprikkeld. De gerechten zijn eerlijk, simpel en puur en tegelijkertijd verrassend, prikkelend en uitgesproken. Tel hier een inspirerende locatie met uitmuntende service bij op en je hebt een winner!
We love de Dyck!”
– Trees van Track en Trees, de leukste hotspots
Lees het hele artikel.
Van het land op je bord
Door onze grote moestuin kunnen we jaarrond voor 99% zelfvoorzienend zijn in groente, fruit en kruiden. Na de oogst worden de gewassen verwerkt in onze keuken. Een deel wordt direct vers gebruikt en een deel wordt gefermenteerd. Dit past bij onze circulaire visie maar geeft ook een diepe en intense smaak.
Chef-kok Martijn Koeleman bedenkt, naast de heerlijkste gerechten, bewust welk doel welk gewas krijgt. Zo kunnen we zoveel mogelijk van de gewassen gebruiken en zo duurzaam mogelijk werken.
De basis van ons Moestuinmenu is vegetarisch, maar liefhebbers kunnen het menu uitbreiden met een stukje vlees of vis. Bijvoorbeeld een stukje van eigen varken, gevoed met alle schillen en restanten uit de keuken.
Reserveer een tafel
Van de kaart
Vanaf vrijdag 29 november is het mogelijk om zelf je gerechten te kiezen van onze kaart. Je kunt dan per tafel kiezen of jullie het Moestuinmenu (vegetarisch) of Poldermenu (met vlees en vis) nemen, of van de kaart (à la carte) bestellen.
Het Moestuinmenu
Amuses
ui | koolrabi
Wortel
berenklauw | duindoorn | kerrieplant
Aardappel
andijvie | mosterd | augurk
Zuurdesembrood
gerookte geitenboter | Groene Hart boter
Prei
jalapeño | verveine | boerenkaas
Sperzieboon
brandnetel | bieslook | Oost-Indische kers
Biet
venkel | boekweit | zwarte bes
Knolselderij
kastanje | daslook | citroentijm
Braam
rozemarijn | spar | hazelnoot
Yoghurt
vlierbloesem | parelgort | roos
*Harder
cantaloupe | korianderzaad | goudsbes
*Berkshire
Thaise basilicum | shiso | Hollandse garnaal
*Houtduif
venkel | boekweit | zwarte bes
Prijzen
Diner en lunch
4 gangenmenu € 75 – bijpassend, hele of halve glazen € 40 / € 25
all in met hele of halve glazen € 140 / € 125
6 gangenmenu € 95 – bijpassend, hele of halve glazen € 60 / € 40
all in met hele of halve glazen € 175 / € 155
8 gangenmenu € 110 – bijpassend, hele of halve glazen € 80 / € 55
all in met hele of halve glazen € 200 / € 175
All in/ half arrangement: ons Moestuinmenu inclusief bruisend aperitief, tafelwater, bijpassend (hele of halve glazen alcoholhoudend of non-alcholisch/sap) drankenarrangement en koffie/thee met friandises.
*Extra vis en/of vlees
Harder / Berkshire / Houtduif in het menu € 8 suppl. per gerecht of € 15 als extra gerecht
Kaas van de kar
Selectie Nederlandse kazen van Bourgondisch Lifestyle, met bijpassend garnituur
3 verschillende kazen € 12
5 verschillende kazen € 16
7 verschillende kazen € 19
Dranken
Bekijk de wijnkaart
Bijpassend (alcoholisch of non-alcoholisch) per glas € 11
Bijpassend alcoholisch half glas € 7
Waterarrangement € 6
Koffie/thee met friandises € 12
Dieetwensen
Uiteraard kunnen wij rekening houden met dieetwensen en/ of voedselallergieën, maar alleen wanneer dit van te voren bij de reservering wordt aangegeven. Er zijn enkele dieetwensen waar we helaas geen rekening mee kunnen houden:
Ons menu is lactosevrij maar niet melk(eiwit)vrij en kan glutenarm maar niet glutenvrij geserveerd worden. Daarnaast kan ons menu niet veganistisch gemaakt worden.
Prijzen en menukaart zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Loopt het water je in de mond na het bekijken van de menukaart?