Lekker 500

Lekker 500

We zijn heel trots dat we wederom tot de 500 beste restaurants van Nederland behoren!

Dit is wat lekker over ons schrijft:

“Het akkerbedrijf van zijn ouders in het Groene Hart, dat eigenaar Reinier Kempenaar in 2003 overnam, vormde voor hem de basis van waar fine dining restaurant De Dcyk nu staat: zoveel als mogelijk koken met ingrediënten van het seizoen die zijn eigen land te bieden heeft. Inmiddels zijn er een moestuin en boomgaard gerealiseerd, zorgvuldig onderhouden door moestuinmanager Janneke van Impelen en is de De Dyck zo goed als zelfvoorzienend. De keukenfilosofie is helder: een experimentele vegetarische kookstijl met desgewenst hier of daar een supplement vlees of vis, oftewel het Moestuinmenu. Vlees komt van eigen varkens, eieren van eigen kippen, wild van jagers uit de omgeving en vis van Hollandse visserij. Verantwoordelijk chef is Martijn Koeleman (eerder ervaring opgedaan bij La Provence en Kasteel Heemstede) en fermentatiespecialist Ruben Oosterhof, die een hele koelcel tot zijn beschikking heeft om delen van de oogst te kunnen fermenteren. De wijnen op de kaart zijn gemaakt binnen een straal van 500 kilometer van De Dyck en er wordt veel aandacht besteed aan alcoholvrije dranken. We kunnen er kort over zijn: hier wordt erg mooi en inventief gekookt. Maître Sanne de Jong brengt ons verfijnde amuses als bloem van Oost-Indische kers met crème van gedroogde en geïnfuseerde wortel en bijenpollen. En daarna een minstens zo spannend vooraf van aspergegel met gebarbecuede cherrytomaat, gekonfijte shiitake waarbij rauw gefermenteerd asperge, afrikaantjes, tomatenbouillon en dennenolie. Venkel is gekonfijt in berenklauwolie, kort geroosterd en gaat samen met hollandaise van cassisbes plus poeder ervan en jostabes met klaverzuring en citroenbasilicum. En dat alles in een relaxte setting met een superaardig en vooral betrokken serveerteam. Daar rijd je graag een blokje voor om.