Vier KERST bij de Dyck of thuis

Honingbijen

Wie de Dyck een beetje kent weet dat onze akkers en onze grootse moestuin het “Groene Hart” vormen van ons bedrijf en dat wij volledig gebruik maken van onze eigen groentes, kruiden en fruit. Stoere gerechten met de meest pure smaken van onze Hollandse bodem is waar je bij ons van geniet. Duurzaamheid, circulariteit én zelfvoorzienendheid staan bij ons hoog in het vaandel en hier gaan we steeds een stapje verder in.

Behalve onze gewassen hebben we dan ook eigen varkens en kippen bij de Dyck en sinds april 2021, honingbijen!

Het is een groeiend volk die we op een later moment zullen splitsen. De bijen genieten van een rustige plek op ons achtererf maar zijn volop te zien bij onze fruitbomen die prachtig bloeien in de lente en onze grasvelden vol met madeliefjes en paardenbloemen. Onze collega Janneke is behalve onze “moestuinpionier” ook onze imker. In de moestuin heeft zij volop extra bloemen gezaaid zodat we een insectvriendelijke omgeving creëren.

In oktober 2021 hebben we onze eerste eigen honing geslingerd. Wat een lekkernij!