De hele zomer verse, onbespoten en lokale groente eten? Meld je aan voor het zelfoogst abonnement.

Roodlof

Info

Roodlof is een bladgewas uit de familie van samengesteldbloemigen.

Roodlof, soms ook rode sla genoemd, is een nog vrij onbekend gewas, dat heel nauw verwant is met groenlof. In feite is het een soort groenlof dat veel rode klejurstof bevat. De plant vormt kleine, rode kropjes en een roodachtige tot groen buitennblad. De teelt van roodlof is vooral bekend in Italie, waar met de plant radiccio rosso noemt. Roodlof smaakt wat bitter.



Oogst en bewaren

Oogst de roodlof zo kort mogelijk voordat je hem gaat bereiden. Snij de krop onderaan af. Verwijder eventueel de buitenste bladeren

Ontdoe de roodlof van vuil door deze te spoelen onder stromend water. Consumeer het liefst dezelfde dag nog. Mocht je de roodlof toch willen bewaren, wikkel deze (na het wassen) in een theedoek. Of zet de krop met zijn kontje in een glas met water. 1 a 2 dagen houdbaar.

Recept

Recept met roodlof