Palmkool

Palmkool

Informatie

Palmkool is een koolgewas uit de kruisbloemenfamilie en dankt zijn naam aan de gelijkenis met de groeiwijze van een palmboom. Deze plant wordt ook wel toscaanse zwarte of cavolo nero genoemd en is afkomstig uit Italië. Het blad is donkerder groen dan die van de boerenkool.

Oogst en bewaren

We gaan van verschillende planten een paar van de onderste bladeren oogsten. Op die manier kan de plant blijven groeien en kunnen we er langer van oogsten. Begin voor aan in het bed. Oogst de onderste 2 a 3 bladeren van een plant en ga dan door naar de volgende plant om daar weer 2 a 3 bladeren te oogsten. Kijk goed naar een plant om te beoordelen of er al iemand anders heeft geoogst, zodat de plant niet te kaal wordt. 

Ontdoe de bladeren van vuil door ze te spoelen onder koud water. Verwijder het overtollige water door de bladeren te centrifugeren in een slacentrifuge. Wikkel de bladeren in een vochtige doek. De palmkool is ongeveer 4 dagen houdbaar in de koelkast.

Recept

Recept met palmkool