Bekijk onze TOPvacatures! Voor iedereen met een groen hart!

Bekijk onze TOPvacatures!
Lees meer

Paksoi

Informatie

Paksoi is een plant uit de kruisbloemenfamilie.

Paksoi is een snelgroeiend koolgewas die oorspronkelijk uit Azië komt. Na ongeveer 6 weken is deze kool al oogst klaar. De paksoi vormt een los bladrozet. Opvallend zijn de 30 tot 35 cm lange, vlezige bladstelen, die onderaan meestal spierwit zijn. Boven aan de steel vinden we een ronde, enigszins komvormige bladschijf. Lijkt de paksoi niet een beetje op de snijbiet? 

Oogsten en bewaren

Je snijdt de kool bij de grond af met een scherp mes. Het kan zijn dat de buitenste bladeren niet meer goed zijn, verwijder deze dan.

Ontdoe de kool van vuil. Paksoi is geen bewaarkool, dit kan je afleiden uit het feit dat deze kool geen beschemende was laag heeft. Bewaar de kool in een vochtige doek of open plasticzak in de koelkast. Zo blijft deze 2 tot 3 dagen houdbaar.

Recept

10 recepten met paksoi | Dagelijkse kost (een.be)