Knolselderij

Knolselderij

Informatie

Bleekselderij is een bladgewas uit de schermbloemenfamilie. Bleekselderij heeft brede, volle stelen, is niet winterhard en is gevoeliger voor ziekten dan gewone selderij en snijselderij. Er is zelfblekende en groenblijvende bleekselderij. De zelfblekende heeft een geelgroene kleur, die zonder bleken deze kleur behoudt. Je gebruikt vooral de stelen als stoofgroente, de bladeren gaan in de soep. Het onderste gedeelte wordt meestal achterwege gelaten waardoor de plant zijn groene kleur behoudt. Ook dan is hij bruikbaar als stoofgroente.

Oogst en bewaren

Uit een kern groeien verschillende stengels die gezamenlijk de bleekselderij vormen. Snij de hoeveelheid te oogsten stengels 10 cm boven de grond af. Op die manier laten we de groeikern in tact en kan de plant verder groeien.

Ontdoe de bleekselderij van zichtbaar vuil door deze onder de koud water te spoelen. Laat het overtollige vocht afdruipen en wikkel de stengels in vochtig keukenpapier of een theedoek. Bewaar de bleekselderij tot 5 dagen in de koelkast.

Recept

Recept met bleekselderij