De hele zomer verse, onbespoten en lokale groente eten? Meld je aan voor het zelfoogst abonnement.

Bimi

Informatie

Bimi is een koolsoort uit de kruisbloemenfamilie

Bimi wordt ook wel broccolini, aspergebroccoli of babybroccoli genoemd. De plant lijkt op gewone broccoli maar heeft een kleinere bloeiwijze en langere dunne bloeistengels. Ook de bimi wordt gebruikt als groenten.Oogsten en bewaren

Het juiste ogenblik om de bloemknoppen af te snijden is net voor het opengaan van de bloemknopjes. Aan deze plant komt niet één grootte kop, maar meerdere kleine kopjes op een relatief lange stengel. Meestal is de kop die in het midden groeit het eerste oogstbaar. Vanuit verschillende okselpunten blijven nieuwe bimi stengels groeien. Het is van belang dat je goed kijkt waar je de bimi stengel afsnijd. Let op dat je jonge, nog kleine bimi stengels de kans geeft om verder te groeien. Loop langs het bed om van verschillende planten je portie bimi te oogsten.

Bimi bewaart zo mogelijk minder goed dan bloemkool. het is een groente om vers te eten, die na een paar dagen snel uitdroogt, vergeelt en slap wordt. In de koelkast kan een bloemknop niet langer dan zeven dagen bewaard worden. Stom hem in een plastic zak om uitdrogen te voorkomen.

Recepten

Recepten met bimi