De hele zomer verse, onbespoten en lokale groente eten? Meld je aan voor het zelfoogst abonnement.

Zelfoogst abonnement 2022

Zelfoogst abonnement 2022

Leerzame pilot

In 2021 zijn wij gestart met een pilot voor een zelfoogst abonnement bij de Dyck. Gedurende 25 weken kwam een enthousiaste groep van 20 personen op zaterdagochtend bij de Dyck bij elkaar om in onze moestuin te struinen en hun groentes van die week te oogsten.
We hebben met elkaar het afgelopen jaar veel geleerd van en over de moestuin, de grillen van de natuur en haar effect op de gewassen. Soms konden we bijsturen door extra te bewateren, blad weg te knippen, roofmijten los te laten of stokken te verstevigen. En soms moesten wij het simpelweg ondergaan zoals de schimmel in de aubergines, pastinaken die pas na de derde keer zaaien opkwamen en vraat van de bladrandkever.

De deelnemers van de pilot hebben ons van goede feedback voorzien en veel inzicht gegeven in de beleving als zelfoogster.

We hebben genoten van het oogsten. De heerlijke groente en de uitdagingen eens wat anders te koken en op een andere manier naar de groente te kijken. Zeker met onze kleine man erbij was het een echt uitje.

“Jullie weten al dat ik er dit jaar zo van genoten heb, volgend jaar ga ik er graag mee door!”

Dit jaar pakken we het dan ook wat groter aan en kunnen we meer mensen verwelkomen voor een zelfoogst abonnement bij de Dyck.

[Lees verder na de afbeelding.]

Wat houdt het zelfoogst abonnement 2022 in?

Wanneer je een zelfoogst abonnement voor het aankomend tuinseizoen afsluit mag je gedurende 25 weken komen oogsten (van 14 mei tot 29 oktober 2022). Je kan gedurende het seizoen gemiddeld 5 soorten groenten per week oogsten. In het vroege voor- en late najaar kan de inhoud wat minder zijn, daarentegen zal je in het hoogseizoen meer groenten kunnen oogsten. De hoeveelheid per soort groenten zal genoeg zijn om met ongeveer twee personen van te eten.

De moestuin zal van woensdag tot en met vrijdag van 10.00-20.00 uur en zaterdag en zondag van 09.00-17.00 uur toegankelijk zijn voor het oogsten. Je mag meerdere keren per week langskomen om de te oogsten groenten van die week in delen uit de tuin te halen. In de tuin zal aangegeven zijn welke gewassen die week geoogst mogen worden. Bij elk gewas vind je een bordje met informatie over het gewas, de manier van oogsten en bewaren.

Elke week ontvang je als abonnementhouder een mail met daarin beschreven welke groenten die week geoogst kunnen worden. In deze mail krijg je tevens aanvullende informatie over de tuin, de gewassen en andere leuke gebeurtenissen die wij met jullie willen delen.

Gedurende de oogstmomenten zullen eigenaar Reinier of onze moestuinpionier Janneke veelal in de moestuin te vinden zijn. Of misschien kom je een van onze koks wel tegen! Voor vragen kun je dus altijd terecht.

De prijs voor 1 abonnement (voldoende voor ongeveer 2 personen) bedraagt € 250,-
Een aanvullend abonnement (voor bijvoorbeeld een gezin met kinderen) bedraagt € 125,-
Ben je een keer niet in de gelegenheid om te komen oogsten? Geen probleem en mag je iemand anders laten oogsten.

Wil jij ook je eigen groentes oogsten, verser dan vers en wéten waar je eten vandaan komt? Maak dan gebruik van ons zelfoogst abonnement, wacht echter niet te lang want vol = vol. Stuur ons een mail naar info@dedyck.nl en we sturen je snel een bericht terug!

Strippenkaart

Vind je elke week komen oogsten te veel van het goede? Wij verkopen ook strippenkaarten!

Strippenkaart voor 1 keer oogsten: € 15,-
Strippenkaart voor 5 keer oogsten: € 70,-
Strippenkaart voor 10 keer oogsten: € 125,-

De eerste keer zelfoogsten van de strippenkaart kan alleen op zaterdagen tussen 9.00 uur en 14.00 uur. Dan is er altijd iemand in de moestuin om uitleg te geven.

De strippenkaarten zijn te koop op zaterdag tussen 9.00 uur en 14.00 uur of neem contact met ons op voor een geschikte tijd om de strippenkaart af te halen.

Cadeautip: Laat het van te voren weten als je een strippenkaart komt kopen, dan maken wij er een leuk cadeau tasje omheen.

Meer informatie?