Bekijk onze TOPvacatures! Voor iedereen met een groen hart!

Bekijk onze TOPvacatures!
Lees meer
Vegetarisch restaurant de Dyck Woubrugge - Groene Hart

Vegetarisch restaurant de Dyck

Ons vegetarisch restaurant ligt middenin het prachtige polderlandschap van het Groene Hart. Bij ons geniet je van vegetarisch fine dining met biologische ingrediënten van eigen land. Je maakt een culinaire reis over onze akkers en moestuin en geniet van verrassende lekkere gerechten met de meest pure smaken. Op dit moment hebben we nog geen Michelin-ster, maar dat niveau hebben we wel. We vertellen je hier graag meer over de Dyck als een van de beste vegetarisch restaurants.

 

Wat maakt de Dyck als vegetarisch restaurant?

Het is onze missie om de seizoensproducten van onze akkers en uit onze moestuin dichterbij de consument te brengen. Wij verrassen en inspireren onze gasten dan ook graag door onze samenwerking met de natuur. Alles wat wij op ons land verbouwen vind je in ons restaurant direct terug op je bord. Omdat wij gedurende het gehele jaar 100% zelfvoorzienend zijn op het gebied van groente en kruiden was het een logische stap om als restaurant vegetarisch verder te gaan.

Onze focus op vegetarische gerechten past ook goed bij onze circulaire ambities en daar gaan we steeds een stapje verder in. We werken graag met respect voor omgeving en natuur. En hoe doe je dat beter dan door de hele keten zoveel mogelijk in eigen hand te hebben? Ons doel is dan ook binnen afzienbare tijd niet alleen op groente en kruiden maar ook op het gebied van fruit en energie 100% zelfvoorzienend te zijn. En de restanten? Die composteren we of voeren we aan onze boerderijdieren.

 

Vegetarische menukaart

Onze vegetarische menukaart noemen we het Moestuinmenu. Deze draait, zoals de naam al zegt, om onze grote moestuin en is daardoor volledig vegetarisch. Topchef Martijn Koeleman stelt de vegetarische menukaart elk seizoen op basis van de oogst samen. Maar we zijn niet volledig afhankelijk van het seizoen. Doordat we delen van de oogst fermenteren kunnen we het gehele jaar groenten, fruit en kruiden uit eigen moestuin serveren en geniet jij van ons verrassende vegetarische menu met altijd de producten van ons eigen land.

Het Moestuinmenu is dus vegetarisch, maar als jij of iemand in je gezelschap toch liever een stukje vlees of vis wil dan kan dat ook. Je kunt dan één of twee van de gangen in het vegetarische menu verwisselen voor een heerlijk en spannend vlees en/of visgerechtje.

 

Vegetarisch uit eten

De Dyck is de ideale plek om vegetarisch uit eten te gaan. Je kunt bij ons vegetarisch restaurant terecht voor een vegetarisch diner, maar ook vegetarisch lunchen. We zijn elke vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 12:00 uur geopend. Je vindt onze volledige openingstijden onderaan de websitepagina.

Ook als je niet bij ons vegetarisch restaurant komt eten kun je de lokale producten en onze huisgemaakte delicatessen van onze akkers en moestuin proeven. Je kunt ze namelijk rechtstreeks bij ons kopen. Puur poldershoppen noemen we dat. Dus kom gerust eens langs tijdens onze openingstijden.

 

Goed bereikbaar

Ons vegetarisch restaurant ligt middenin de polder en toch vlakbij de A4. Dat maakt ons goed bereikbaar voor mensen die zoeken naar een vegetarisch restaurant vanuit Den Haag, Leiden en Amsterdam en eigenlijk alle steden rondom het Groene Hart. Op onze prachtige groene plek in Woubrugge, aan de Woudsedijk tussen Rijnsaterwoude en Langeraar, kun je gratis parkeren op ons eigen erf. Onze ruime locatie is daarom ook ideaal als je op zoek bent naar vegetarische restaurants voor groepen.

Reserveren

De unieke identiteit van De Dyck maakt dat je bij ons heerlijk en verrassend vegetarisch uit eten kunt. Fine dining met culinaire vegetarische gerechten in een landelijke omgeving. Dat is vegetarisch restaurant de Dyck.

Reserveer een tafel