Vegetarisch restaurant de Dyck

Vegetarisch restaurant de Dyck

Op zoek naar een vegetarisch restaurant in een groene omgeving en buiten de hectiek van de stad? Kom dan eens langs bij ons vegetarisch restaurant bij Alphen aan den Rijn, midden in het prachtige polderlandschap van het Groene Hart. Bij ons geniet je van vegetarisch fine dining met biologische ingrediënten van eigen land. Je maakt een culinaire reis over onze akkers en moestuin en geniet van verrassende lekkere gerechten met de meest pure smaken.

 

Wat maakt de Dyck een fantastisch vegetarisch restaurant?

Het is onze missie om samen te werken met de natuur om de meest verrassende en inspirerende gerechten te creëren. Alles wat wij op ons land verbouwen vind je in ons restaurant direct terug op je bord. Omdat wij gedurende het gehele jaar 100% zelfvoorzienend zijn op het gebied van groente en kruiden is het dan ook logisch dat groente de hoofdrol speelt in ons menu en wij ons graag profileren als vegetarisch restaurant.

Ons respect voor de natuur uit zich niet alleen in vegetarisch koken, maar ook in het zoveel mogelijk creëren van een circulaire keten. We werken graag samen met onze omgeving en hoe doe je dat beter dan door de hele keten zoveel mogelijk in eigen hand te hebben? Wij groeien en telen onze eigen groentes, gebruiken alle groentes of fermenteren wat we nog niet kunnen gebruiken en de restanten van het restaurant voeren wij aan onze boerderijdieren of composteren wij. Ons doel is om binnen afzienbare tijd niet alleen op groente en kruiden maar ook op het gebied van fruit en energie 100% zelfvoorzienend te zijn.

 

Vegetarische menukaart

Onze vegetarische menukaart noemen we het Moestuinmenu. Deze draait, zoals de naam al zegt, om onze grote moestuin en is daardoor volledig vegetarisch. Topchef Martijn Koeleman stelt de vegetarische menukaart elk seizoen op basis van de oogst samen. Zo hebben wij dus elk seizoen weer nieuwe vegetarische gerechten om te proeven. Uiteraard vullen wij dit aan met de delen van de oogst die wij gefermenteerd hebben. Zo geniet jij het hele jaar door ons verrassende vegetarische menu met groente en kruiden van ons eigen land.

Het Moestuinmenu is dus volledig vegetarisch, maar mocht jij iemand mee willen nemen die toch wel geniet van een stukje vlees. Dan bieden wij daar ook een optie voor. Je kunt dan één of twee van de gangen in het vegetarische menu verwisselen voor een vlees of visgerecht. Hierbij letten wij dan uiteraard wel op de diervriendelijkheid en duurzaamheid. Daarbij moeten we wel zeggen dat we ook van de grootste vleeseters regelmatig horen dat ze eigenlijk helemaal geen vlees of vis gemist hebben bij het genieten van ons spectaculaire vegetarische menu.

 

Vegetarisch uit eten

De Dyck is de ideale plek om vegetarisch uit eten te gaan. Je kunt bij ons vegetarisch restaurant in de buurt van Alphen aan den Rijn terecht voor een vegetarisch diner, maar ook vegetarisch lunchen. We zijn elke vrijdag, zaterdag vanaf 17:30 uur geopend. Daarin wisselen wij soms per seizoen, dus kijk voor de actuele openingstijden onderaan de websitepagina.

Ook als je niet bij ons vegetarisch restaurant komt eten kun je de lokale producten en onze huisgemaakte delicatessen van onze akkers en moestuin proeven. Je kunt ze namelijk rechtstreeks bij ons kopen. Puur poldershoppen noemen we dat. Dus kom gerust eens langs als je in de buurt van Alphen aan den Rijn bent tijdens onze openingstijden.

 

Vegetarisch restaurant bij Alphen aan den Rijn

Ons vegetarisch restaurant ligt bij Alphen aan den Rijn, midden in de polder en toch vlakbij de A4. Dat maakt ons goed bereikbaar voor mensen die zoeken naar een vegetarisch restaurant vanuit Den Haag, Leiden en Amsterdam en eigenlijk alle steden rondom het Groene Hart. Op onze prachtige groene plek in Woubrugge, aan de Woudsedijk tussen Rijnsaterwoude en Langeraar, kun je gratis parkeren op ons eigen erf. Onze ruime locatie is daarom ook ideaal als je op zoek bent naar vegetarische restaurants voor groepen.

Kom je van dichterbij? Vanuit Alphen aan den Rijn ben je binnen tien minuten rijden bij ons vegetarisch restaurant. Vanuit het centrum van Alphen aan den Rijn naar ons  is het één rechte weg naar het noorden tot je het bord ziet. Dezelfde weg is natuurlijk ook af te leggen met het openbaar vervoer of lekker op de fiets. Zeker in de lente en de zomer is op de fiets vanuit Alphen aan den Rijn naar ons vegetarisch restaurant een echte aanrader. Zo kun je meteen de hectiek van de stad achter je laten en genieten van de rust en de mooie uitzichten die de natuur rondom ons restaurant jou biedt.

Reserveren

De unieke identiteit van De Dyck maakt dat je bij ons heerlijk en verrassend vegetarisch uit eten kunt. Fine dining met culinaire vegetarische gerechten in een landelijke omgeving. Dat is vegetarisch restaurant de Dyck.

Reserveer een tafel