Raapstelen
Informatie
Raapstelen behoren tot de kruisbloemenfamilie en het geslacht brassica (kool).
Met raapstelen worden jonge plantje van diverse koolsoorten bedoeld, die als jong groen gegeten worden. Andere namen voor raapstelen zijn rubbekes, snijkool en kelen. Raapstelen zijn vooral een vroege voorjaarsgroente. Heel jong kun je ze rauw eten, gekookt kun je ze bereiden in stamppot. De smaak gaat van mild tot pikant.
Oogsten en bewaren
Laat de raapstelen niet te groot worden, ze zijn het malste als ze klein zijn. Oogst ze bij een bladlengte van ongeveer 30 cm. Snij de bladeren 5 cm boven de grond af, dan kan er meerdere keren geoogst worden van raapstelen.
Was de raapstelen in ruim koud water. Je kunt raapstelen het beste in een open zak in de koelkast bewaren. Ze zijn dan zo’n 3 dagen houdbaar.
Recept
https://www.veggipedia.nl/groentenenfruit/raapstelen