Postelein
Informatie
Postelein is een bladgewas uit de posteleinfamilie. Postelein is een eenjarige plant die gekweekt wordt voor het blad. Van nature komt de plant uit India en het Midden-Oosten. Dit blad kan je gekookt eten, maar onze favoriet is rauw. De smaak is licht zuur en zilt.
Oogsten en bewaren
We oogsten het bovenste gedeelte van de stengels van de postelein. De bovenste 10 tot 15 cm van een stengel mag je afsnijden. Zo geven we de scheuten die dichter naar de plant toe ontstaan de kans om uit te lopen. Kijk goed naar de planten om te zien waar iemand al geoogst heeft!
Wanneer de stengels wat verdikt zijn, gebruik je alleen het blad. Gebruik de postelein zo snel mogelijk nadat je hem hebt geoogst. Het is een kwetsbare plant die snel achteruit gaat in kwaliteit. Ontdoe de bladeren van vuil en wikkel ze in een vochtig theedoek. 1 a 2 dagen houdbaar in de koelkast.
Recept