Peper

Peper

Informatie

Peper is een vruchtgewas uit de nachtschadefamilie. Ook wel het hete broertje an de zoete paprika. Natuurlijk is het onderscheid al te duidelijk: pepers zijn klein, lang en smal. Wanneer je in een riijp exemplaar bijt, moet je gegarandeerd je in valm geschoten smaakpapillen blussen. Er zijn veel verschillende soorten ontstaan, die onderling verschillen in vruchtvorm of in smaak. Pepers lenen zich uitstekend om gedroogd te woren en nadien geheel of gemalen bewaard te worden.

Oogst en bewaren

Snij of knip de peper los van de plant. Wees voorzichtig dat je geen andere delen van de plant raakt. 

Pepers zijn enkel dagen buiten de koelkast te bewaren, waarna ze zullen verschrompelen. Wanneer je niet de hele peper gebruik en een stuk overhoud, stop deze dan in een goed afsluitbare pot met azijn. Bewaar deze in de koeling. Op deze manier kan je de pepers enkel weken gebruiken.

Recept

Recepten met peper