fbpx

Foodtrends 2019

foodtrends-in-2019.png

Bij de organisatie van een evenement, zakenlunch of -diner zijn het restaurant en de menukaart inmiddels essentiële factoren. Past de sfeer, is de gewenste indeling/opstelling te realiseren, is er voldoende parkeergelegenheid? Maar ook: is de menukaart veelzijdig genoeg, past ‘de keuken’ bij de klant en sluit de menukaart aan bij het type afspraak? We hebben de belangrijkste foodtrends in 2019 op een rijtje gezet, zodat je daar in ieder geval handig op kan inspelen en als houvast bij je keuze!

lijn1.png

1. Groenten in de hoofdrol

Een (meer) plantaardig menu wint steeds meer aan populariteit. Vroeger was er in restaurants nauwelijks aanbod voor vegetariërs of veganisten. Gelukkig is de hoofdrol in gerechten steeds vaker weggelegd voor groenten. Tegenwoordig is eten in een restaurant met een dergelijke bewuste levensstijl écht een feestje. Daar worden wij én de natuur heel blij van!

vegan.png
lijn2.png
trash.png

2. Minder voedselverspilling

Naast bewuster en gezonder eten, beseffen we ons ook steeds meer wat voor impact onze eetpatronen hebben op het milieu en de natuur. Het is een trend geworden om zuinig, duurzaam en verantwoord om te gaan met ons voedsel en de voedselbronnen. Daarnaast kiezen we vaker bewust, en gebruiken we bepaalde ingrediënten minder vaak vanwege de impact op de lokale bevolking of de manier waarop het gekweekt wordt. We willen lekker eten, maar toch verantwoord, dat is het nieuwe credo.

lijn3.png

3. Verstopte groenten en foodwraps

Spaghetti van pompoen, courgettebrood, bloemkoolcouscous en bietenwraps: groenten worden steeds vaker in gerechten en producten verwerkt. Er zijn in de afgelopen jaren veel groentesnacks op de markt gebracht en we kunnen nog veel meer innovatieven verwachten, kijk bijvoorbeeld alleen al naar het succes van de vegetarische slager of het ‘nieuwe snacken’.

fopneus.png
lijn1.png
moestuin.png

4. Moestuin

Eten met aandacht heet mindfoodness; mindful eten zeg maar. De tijd nemen en genieten van samen koken en eten. En daar hoort óók bij dat we (willen) weten waar ons eten vandaan komt. Restaurants laten steeds vaker zien dat hun producten vers van eigen land of tuin zijn. Hoe leuk is het om zelf door de moestuin van een locatie te kunnen struinen en de chef-kok tegen het lijf te lopen? Of nog specialer: ga met elkaar aan het wérk in de moestuin, en geniet daarna van een heerlijk (zelf) bereid diner! Geen sessie op de hei, maar met je handen in de klei ;-)!

lijn1.png

Contactgegevens

Woudsedijk-Zuid 43
2481 NB Woubrugge
Google Maps

0172 - 500 590
info@dedyck.nl

Gelegen aan de dijk tussen Rijnsaterwoude en Langeraar, middenin het polderlandschap van het Groene Hart

Nabij de A4, 15 minuten vanaf Schiphol. Volop gratis parkeergelegenheid op eigen terrein

Openingstijden

Restaurant: per 5 juni weer geopend!

Vrijdag t/m zondag:

Geopend voor lunch van 12.00 tot 16.00 uur

Geopend voor diner van 17.00 tot 22.00 uur

Reserveren

 

Vergaderruimtes / trouwlocatie

Beschikbaarheid op aanvraag

 

Winkel (tijdelijk gesloten)

 

Volg ons