Circulaire ambitie
De circulaire ambitie van de Dyck
Om onze circulaire ambitie waar te maken hebben we een tijdlijn opgesteld met de stappen die we willen nemen. Want van een traditioneel bedrijf overgaan naar een circulair bedrijf gaat niet ineens. Onze huidige basis is gestoeld op de oude economie en daar willen we vanaf. Daarom transformeren we steeds verder naar onze droom: in 2025 geheel zelfvoorzienend zijn.
In 2025 geheel zelfvoorzienend
Verduurzaam de wereld, begin bij jezelf. Sinds 2020 hebben we ons de ambitie gesteld om in 2025 geheel zelfvoorzienend te zijn. De Dyck is een unieke ontmoetingsplek voor zowel zakelijke als particuliere bezoekers. Ons circulaire horecabedrijf is al zelfvoorzienend in groente, fruit en andere ingrediënten, maar we gaan verder dan dat. Zo bestaat ons interieur vooral uit duurzame en hergebruikte materialen. Voor onze zakelijke bezoekers maakt dit een inspirerende locatie om te brainstormen en te overleggen. Voor de gasten in ons restaurant zorgt het voor een warme, open sfeer waar we ons verhaal met plezier aan tafel vertellen.
Een aantal van onze circulaire ambities:
2022
Eigen limonade, frisdrank en siropen
Laadpalen (op zonnepanelen)
2023
100% recycling
Leveranciers zonder plastic verpakkingen
2024
Windmolens
Aanleg voedselbos
2025
100% zelfvoorzienend
100% CO2-neutraal
Draag bij aan onze circulaire ambitie!
Jij kunt ook deelnemen aan onze ambities. Zo kan je als vrijwilliger meewerken in onze moestuin. Uiteraard krijg je wat lekkers. Daarnaast kun je met een zelfoogst abonnement elke week zelf verse producten uit onze moestuin oogsten. Doe je mee? Want een duurzame wereld begint bij jezelf!