fbpx

8 tips voor een gezellig etentje met je collega's

8tips.png

De lente heeft inmiddels plaatsgemaakt voor de zomer en ook de vakantie staat alweer voor de deur. Voor veel bedrijven reden genoeg voor een gezellige barbecue, borrel of leuk evenement. Alleen is dat nét even wat anders dan een uitje met familie of vrienden. In het kader van de naderende zomer hebben wij daarom voor jou, met een kleine knipoog, handige tips voor een gezellig etentje met collega’s.

lijn1.png

1. Kleed je netjes en geschikt voor de gelegenheid

Probeer wat meer tijd te steken in je kledingkeuze. Een zomers jurkje, fris gekleurd overhemd of nette pantalon zijn voor een evenement op een buitenlocatie prima geschikt. Overdrijf het niet, doe vooral iets aan waar jij je prettig bij voelt maar ga voor de netste versie van jezelf.

kleedjenetjes.png
lijn2.png
komoptijd.png

2. Kom op tijd

Te laat komen is niet netjes. Zorg ervoor dat je op tijd bent, het liefst een aantal minuten te vroeg. Zo laat je zien dat je jouw afspraken nakomt en dat je niet wilt dat mensen op jou moeten wachten. Tevens zul je vast niet de enige zijn die te vroeg is. Knoop dus vast een gesprek aan!

lijn3.png

3. Houd je telefoon in je tas

Een telefoon kan voor een hoop afleiding zorgen. Zet daarom het geluid van je telefoon uit, leg hem in je tas en laat hem daar ook. Het nieuws checken of je berichtjes lezen terwijl je met collega’s in gesprek bent is onbeleefd!

telefoonuit.png
lijn1.png
contactmetcollegas.png

4. Maak contact met verschillende collega's

Het leuke aan een uitje met collega’s is dat je elkaar in een andere omgeving ziet. De sfeer is anders, de opstelling is anders en hopelijk ook jouw gesprekspartner. Ga eens in gesprek met collega’s van andere afdelingen. Het is goed om de andere kant van jouw bedrijf te leren kennen, wie weet krijg je nog nieuwe ideeën.

lijn2.png

5. Kijk niet te diep in het glaasje

Bij een borrel, barbecue en misschien ook wel tijdens een evenement hoort natuurlijk een glaasje wijn of een lekker biertje. Jullie toosten op mooie resultaten en op een goede toekomst. Geniet van een lekker drankje, maar het is niet charmant en zelfs onprofessioneel om tijdens een etentje met collega’s teveel te drinken.

borrel.png
lijn3.png
praatnietalleenoverwerk.png

6. Heb het niet alleen maar over werk

Uiteraard komt werk ter sprake, het is immers waar jullie dagelijks met elkaar mee bezig zijn. Het moet alleen geen spontane vergadering worden. Zorg dat je gesprekken luchtig houdt en ga niet te lang door over werkgerelateerde zaken, daar kun je maandagochtend op terugkomen. Tijdens werktijd.

lijn1.png

7. Eet en drink netjes

Een barbecue, walking dinner of borrel zijn niet de meest geschikte evenementen om aangeschoven aan tafel te dineren. Toch blijf je netjes eten, het liefst met een bord en eventueel bestek. Pak niet zomaar iets met je handen en zorg dat je een servetje bij de hand hebt. Bitterballen zijn natuurlijk een uitzondering!

eetnetjes.png
lijn2.png
blijfnogeven.png

8. Blijf na afloop nog even hangen

Tenzij je een hele goede reden hebt, is het goed om na afloop nog even te blijven hangen. Laat zien dat tijd doorbrengen met je collega’s belangrijk voor je is en dat je bereid bent om vrije tijd te investeren in je werk. Zo ziet jouw baas direct jouw sociale kant én dat jij geen 9-tot-5-mentaliteit hebt!

lijn3.png

Contactgegevens

Woudsedijk-Zuid 43
2481 NB Woubrugge
Google Maps

0172 - 500 590
info@dedyck.nl

Gelegen aan de dijk tussen Rijnsaterwoude en Langeraar, middenin het polderlandschap van het Groene Hart

Nabij de A4, 15 minuten vanaf Schiphol. Volop gratis parkeergelegenheid op eigen terrein

Openingstijden

Restaurant: per 5 juni weer geopend!

Vrijdag t/m zondag:

Geopend voor lunch van 12.00 tot 16.00 uur

Geopend voor diner van 17.00 tot 22.00 uur

Reserveren

 

Vergaderruimtes / trouwlocatie

Beschikbaarheid op aanvraag

 

Winkel (tijdelijk gesloten)

 

Volg ons