Vichysoisse

 Vichysoisse, de favoriete aardappel/preisoep van onze chef-kok

Vichysoisse, de favoriete aardappel/preisoep van onze chef-kok

Gaat u dit weekend zelf culinair koken? Anner heeft het recept voor een heerlijke aardappel/preisoep voor jullie klaargezet.

Lekker weekend, Anner Sluijter
Ingrediënten
  • 1 kg kruimige aardappels (van De Dyck)
  • 2 dl witte wijn
  • 3 preien
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bosje platte peterselie
  • 5 dl room
  • Goeie olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Water
Bereiding
- Snij de uien, knoflook en preien en fruit deze zacht aan.
- Blus af met de witte wijn.
- Snij de geschilde aardappels in blokjes en voeg toe aan het ui/prei mengsel.
- Voeg koud water toe tot de aardappels onderstaan en breng aan de kook.
- Voeg de gesneden peterselie toe en kook het geheel gaar.
- Pureer de soep met een staafmixer en voeg de room toe.
- Breng op smaak met zout, peper en olijfolie.

(Ook lekker in de zomer, serveer de soep dan koud!)

Contactgegevens

Woudsedijk-Zuid 43
2481 NB Woubrugge
Google Maps

Gelegen aan de dijk tussen Rijnsaterwoude en Langeraar

Openingstijden

Donderdag t/m zondag
van 12:00 - 22:00

Reserveren

Groepen buiten openingstijden
op aanvraag

Volg ons